Ujhelyi nem hagyná, hogy Orbán széttrollkodja Európát

20160208ujhelyi-istvan1Az illiberális politika egy fertőző vírus, Orbán Viktor pedig egy európai politikai troll – mondta Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő, aki az orbáni politika ellensúlyozására a “józanul gondolkodók” számára szellemi inkubátorházat hozott létre Európai Demokraták néven.

Ez Magyarország, nincs nálatok civil hang? – állítása szerint gyakran kapja meg a magyar kormány egy-egy lépése után ezt a kérdést Brüsszelben Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője. A politikus szerint az orbáni politikával szemben pártpolitikától függetlenül sok a “józanul gondolkodó” magyar, aki Magyarország jövőjét egy erős, egységes Európában képzeli el.

Célja, hogy ezt Brüsszelben is megmutassa, ezért Európai Demokraták néven egy egyesületi formában működő “szellemi inkubátorházat” hozott létre – jelentette be Ujhelyi Budapesten. Mint mondta, ez nem mozgalom, nem párt, hanem fóruma azoknak, akik nem akarnak kétsebességes Európát, ahogy nem akarják azt sem, hogy Magyarország perifériára szoruljon az EU-ban.

(Forrás: origo.hu; 2016-02-08)