Pályázat

szerinted

Rengeteg esszé érkezett az ED pályázatára: megvannak a győztesek!

 

Az Európai Unió betokosodott struktúrája és működése egyértelműen újragondolásra érett, azokat a jelen feladataihoz kell igazítani. Az európai közösség átalakítása ugyanakkor csakis a progresszivitás, a szolidaritás, a józan kompromisszumokra való törekvés és az együttműködés mentén lehet eredményes. Szerintünk Magyarország helye egy egységes, felvilágosult és együttműködő Európai Unióban van. De vajon Te mit gondolsz arról, hogyan kellene átalakítani, jobbá tenni az európai közösséget és annak intézményrendszerét? Szerinted mit köszönhet Magyarország az európai közösségnek? Szerinted miként tudna jobban és eredményesebben megfelelni az Európai Unió a gazdasági és politikai krízis kihívásainak? Szerinted a kétsebességes Európa megteremtése vagy a mélyebb integráció a hosszú távú megoldás hazánknak? Az Európai Egyesült Államok víziója vagy inkább a nemzetállamok laza szövetsége az Unió jövője?

Ezekre a kérdésekre vártunk válaszokat első esszépályázatunkon, amelyeket 2016. június elsejéig kellett beküldeni az Európai Demokraták címére. A szakmai zsűri a sok tucatnyi, beérkezett dolgozat közül emelte ki a döntősöket, amelyek közül – szavazás útján – választottuk ki a három végső győztest. Azok a dobogósok, akik a közönségszavazás során a legtöbb egyéni támogatót, vagyis “lájkot” gyűjtötték össze egyhetes, brüsszeli ösztöndíjban részesültek 2016. novemberében. A belgiumi úton készült stúdióbeszélgetés a médiatárban nézhető vissza: ITT:

 

A pályázat dobogósai:

Draskóczy Dániel: Magyarország az Európai Egyesült Államokban?

Róka Lajos Domonkos: “Megérkezik az árvíz, de állának-e a gátak?”

Tóth Diána: “a turizmus fellendítése segíthetne jobbá tenni az európai közösséget”

 

Az Európai Demokraták esszépályázatának további döntősei: 

Aller Imre: “Az Európai Unió, ahogy én látom…”

Bóné Krisztián: Európa, balra át!

Bődey Kata: “EEÁ – velünk vagy nélkülünk?”

Csibi Annamária: “Az Európai Unió újragondolása és jövője”

Gönczöl Bettina: “átláthatóbb és hatékonyabb rendszer kell”

Hornyik Anna Viola: “a krízis gyökerei az oktatásba nyúlnak”

Józsa Márton: Az Európai Unió lehetőségei

Katona Bernadett Andrea: “el kell érni, hogy az Európai közösség minden ember második hazája legyen.”

Kiss Lóránt: “Politikai fraktálok”

Szaka Péter: “Egy új Európa”

Szalma Annamária: “Egy egységes, felvilágosult és együttműködő Európai Unió lehetősége”

.

.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, az írásokban megfogalmazott javaslatokat és véleményeket! Továbbra is várjuk az európai értékekkel, azok képviseletével, az Unió működésének megreformálásával kapcsolatos gondolatokat!

Az ED szellemi inkubátorháza továbbra is mindenki előtt nyitva áll!

 

szerinted2