Magyarország jövője az EU-n belül vagy inkább kívül nyújt több biztonságot?

Európai Demokraták szellemi inkubátorháza Szerinted Szerinted Magyarország jövője az EU-n belül vagy inkább kívül nyújt több biztonságot?

Ennek a témakörnek tartalma 19 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Laci87 3 hete, 2 napja telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #51 Hozzászólás

  2003-ban a voksolók 83,76 százaléka adott egyértelmű igent az Európai Unióhoz való csatlakozásunkra. Az azóta eltelt tíz évet sokan csalódásként élik meg, a vágyott nyugati életszínvonalhoz ugyanis nem sikerült teljességgel és rövid idő alatt felzárkózni; sőt, hazánk egyes régiói jobban leszakadtak. De vajon az Európai Unión belül vagy kívül garantált inkább Magyarország biztonsága és fenntartható gyarapodása? Szerinted?

  #151 Hozzászólás

  Kárász Zoltán

  Az EUn belül biztosabb.

  #160 Hozzászólás

  papi97

  én inkább eupárti vagyok, mert elég volt a szovjet hatalomból meg a többiből. orbánék is szerintem putyin felé tolnak minket, ami rossz irány.

  #161 Hozzászólás

  BrunoMars1

  AZ EU EGY SZÉTHULLÓ SEMMI. A MIGRÁNSOKAT IS CSAK BEHÍVNI TUDJA, NEM PEDIG ELZAVARNI. A KERÍTÉS SIKERES, AZ EU MEG BUKÓBAN. ENNYI.

  #174 Hozzászólás

  ➳Šuŋgmánitu Tȟáŋka Ób Wačhí ➳

  “Gyere le, Isten, mondd, mit akarsz
  Már ezer éve folyik a harc
  Mire vársz, új Babylon épül”
  .
  Minden válság egyben a megújulás előcsarnoka, ha képesek vagyunk a megfelelő utat választani, átlényegülni. Ez az evolúció mozgatórugója, egyben a metamorfózis lényege is. Tanuljunk a természettől – nem szégyen!
  .
  A világ (pontosabban a Föld nevű bolygó emberi fajának) jelenlegi társadalmi-gazdasági-technológiai-politikai-vallási rendszere teljesen fenntarthatatlan! Ez az események eredendő mozgatórugója!
  .
  Az új világhoz vezető metamorfózis folyamatát tapasztalhatjuk. Nincs visszaút, a hernyó nem tud repülni. Nem bújhatunk el, nem bújhatunk ki előle! Magunknak is meg kell méretnünk, s egyben alkalmazkodnunk kell a változáshoz. Be kell illeszkednünk a megszülető, globálisan egységes emberi közösségbe. Ez nem jelenti a teljes önfeladást, az építő jellegű korrekciók ezen a színtéren még inkább hasznosak, szükségesek, nélkülözhetetlenek! De a “satufékkel” csak magunkat diszkvalifikáljuk.
  .
  Valójában a menekültek áramlásával összefüggésben nem is problémáról kellene beszélnünk – hanem egy új feladatról! (Ami elől a jelenlegi léhűtő, hazai elitünk java igyekszik elbújni.)
  Verje ki mindenki a fejéből az önámító sztereotípiákat életünk rendjéről, értelméről.
  Az emberiségnek ébrednie kell, s fel kell készülni, neki kell vágnia egy új kihívásnak!
  De a repülést meg kell előzze a bebábozódás, a metamorfózis – hogy aztán szárnyalhassunk! Ne akarjunk “férgek” maradni…
  Vegyük észre, új és egyben újfajta közösségek kezdenek létrejönni (sokban hasonlítva a korábbi, már az ókorból is megismert mintákhoz). Nem régi hír, hogy Kínában születőben egy HIPERPOLISZ – http://hvg.hu/vilag/20150727_130_millios_megapolisz_kina – mintegy 130 milliós lélekszámmal. Hasonló folyamat kezd nálunk (vagyis: Európában) végbemenni. S ez magával vonja az eddigi társadalmi-gazdasági-politikai-tulajdonlási viszonyok átrendeződését. (Épp, mint jó pár ezer éve, a közel-keleti, kisázsiai városállamok esetében…)
  Ez a folyamat a “bebábozódásunk”! Ez vezet már egyenes következményként az átalakulásunkhoz!
  .
  Tetszik, vagy sem: Magyarország sem maradhat ki ebből, egy Földön élünk, egy levegőt szívunk, egy fajba tartozunk.
  Teljesen szerencsétlen képet festene, amint mindenki beletagozódik egy új struktúrába, építi, s közben a maga módján korrigálja is azt – eközben hazánkban, mint egy itt feledett középkorban, Orbán és Vona hurrogó nomádjai nyargalásznak fel, s alá a poros Hortobágyon az ágaskodó nóniuszaikon. Orbán basi pedig, mint Torzonborz nagykirály, majd elégedett böffentésekkel nyugtázza mindezt mélylila, zebracsíkos, szarvasbőr trónusán. Mit akarunk játszani itt, Európa közepén? Netán egy helyi Afganisztánt? Nekik bejött? Nekünk majd bejön?
  .
  Vannak államok, amelyek erőt merítenek a menekültek áramlásából, vannak, melyeket gyengít ugyanez. Rajtunk áll, melyik utat választjuk!
  Fel kéne ébrednünk végre, s alkalmazkodnunk a helyzethez – vagy múzeumi, kirakati bábukká válva kihalunk…

  #181 Hozzászólás

  Soósné dr. Gáspár Gabriella

  Magyarország jövője csak az EU-n belül lehet sikeres. A magyaroknak ez egy kitörési pont. Meg kell mutatnunk, hogy napjainkban is sok tehetséges szakember,művész, tudós, fiatal és idős van hazánkban, akik mind hozzá tudnak tenni egy-egy fontos gondolatot az európai fejlődéshez. A magyarok remélhetőleg nem hagyják elvenni az elért utazási és vállalkozási szabadságot. Szívesen dolgoznék egy ilyen csapatban! Üdvözlettel: Soósné dr. Gáspár Gabriella Európa jogi szakjogász

  #182 Hozzászólás

  Pálvölgyi János

  Számomra már a kérdés felvetése is furcsa, a lábak megadták a választ. Csak a térképre kell nézni és végiggondolni a történelmünket. Ha bármiféle torzsalkodásra kerül sor kelet és nyugat között, a csatákat a lengyel, cseh és magyar területeken vívták, vívják. Akkor indult el a fejlődés az országban, amikor a fejlődő nyugathoz tartoztunk (kereszténység felvétele, KundK, stb.). Egyetlen lehetőségünk van, hogy erősen kötődünk egy szövetségi államokon alapuló európához. Ha nem tesszük, folytatódik a kivándorlás, elveszítjük azokat a lányainkat, fiainkat akikre a jövőt alapozni lehetne. Európát az Orbánhoz hasonló populista politikusok szaggatják darabokra, minden elismerésem Merkel kancelláré, aki képes ellenállni ennek a ordibáló bandának. Európát nem bekeríteni kell, hanem szorosabbra fűzni a szövetséget, európai gondolkodást (európai vagyok és aztán magyar) erősíteni és ha egységesen lép fel európa akkor a minden kérdésre meg találja a választ. Ez az ami segíthet rajtunk is, európához tartozni akaró magyar embereken. Ez nem megy egyik napról a másikra, de még mindíg nincs későn elkezdeni.

  #188 Hozzászólás

  ➳Šuŋgmánitu Tȟáŋka Ób Wačhí ➳

  Pálvölgyi János!

  Egyetértek! Uff!

  #258 Hozzászólás

  sólyom91

  Az unió nem védene meg minket semmitől, az amerikaiak sem védtek meg minket a ruszkiktól amikor kellett volna, most is a migránsok jönnek, letarolnak mindent, aztán az unió meg csak a saját érdekeit nézi. Viktor is megmondta, hogy az unión kivül is van élet és igaza van. A csatlakozás előtt is megvoltunk, nem látom mennyivel biztonságosabb nekünk brüsszel alatt.

  #283 Hozzászólás

  ManökenPeace

  A brüsszeli attak után azért felmerül a kérdés, hogy ez az Európai Unió mennyire képes megvédeni a saját polgárait…

  #296 Hozzászólás

  mokkakacagás

  A NATO- és az EU-tagság az egyetlen, ami a geopolitikai helyzetünkben védelmet nyújt. Aki most kelet felé, az oroszok irányába lopakodik, súlyos történelmi tévedést követ el.

  #341 Hozzászólás

  jollynakapampam

  amíg a NATOnak tagjai vagyunk, addig nem lehet baj. remélem orbánvityáék onnan nem akarnák már kilépni.

  #1132 Hozzászólás

  fonyodi

  Ha Trump lesz az amerikai elnök, akkor semmi sem véd meg minket. Egyébként a NATO és az EU kellő biztonságot jelent, de a közös európai hadsereg ötlete is minimum megfontolásra érdemes.

  #1139 Hozzászólás

  Trollgia

  Most, hogy felmerült a közös európai hadsereg kérdése, így mindeképpen az a válasz, hogy az EU-n belül nagyobb a biztonság

  #1141 Hozzászólás

  NEMNEMNEM

  ahogy elnézem a helyzetet, az eun kívül csak jobb lehet

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
Hozzászólás: Magyarország jövője az EU-n belül vagy inkább kívül nyújt több biztonságot?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">