Hazánk uniós tagsága milyen előnyöket és hátrányokat jelentett az elmúlt tíz évben?

Európai Demokraták szellemi inkubátorháza Szerinted Szerinted Hazánk uniós tagsága milyen előnyöket és hátrányokat jelentett az elmúlt tíz évben?

Ennek a témakörnek tartalma 20 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  ELQRO 1 hét, 1 nap telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 21
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #54 Hozzászólás

  Csatlakozásunk óta közel hétmilliárd eurót fizettünk be a közös európai kasszába, de több mint huszonötmilliárdot kaptunk vissza. 2004 óta évente átlagosan két százalékkal növelte a magyar nemzetgazdaság teljesítményét a Brüsszelből érkező pénz. Csak előnyünk vagy hátrányunk is származott az uniós tagságból? Szerinted?

  #159 Hozzászólás

  papi97

  tulajdonképpen a honfoglalás óta a nyugathoz akarunk tartozni úgyhogy valójában végre oda tartozunk, ahova akartunk. abban biztos vagyok, hogy az a rengeteg pénz, amit az eu beletömött magyarországba, annak látható eredménye van. persze sok pénz ment olyan látványberuházásokra, ilyen szökőkutakra meg hasonlókra, amelyek feleslegesek, de lett belőle autópálya is, úgyhogy van előremutató dolog. ebben az eu minket láncra ver meg támad, nem hiszek.

  #175 Hozzászólás

  ➳Šuŋgmánitu Tȟáŋka Ób Wačhí ➳

  Hazánk EU-tagsága óriási előnyöket kínált, melyekkel alig tudtunk élni – DÖNTŐEN A MI HIBÁNKBÓL.

  #180 Hozzászólás

  egy gondolkodó

  az előnyeivel nem találkoztam 50 éves korom ellenére,de tudom sorolni a vizfej hátrányait!ez az egész eu csak a politikusoknak és a párok holdudvarába tartozó személyeknek cégeknek hasznos (legalizált szervezett bűnözés szintje, a csücsa!) az egész eu és az állami politizálás csak annak jó aki benne van a népnek csak morzsa vagy még az sem jut mert nem kap munkát!Ezt az egész világot felőrlő bünszervezetesdit a népek feladata lenne felszámolni ,de annyira buta a világ népessége hogy erre képtelen! a népképviselet nem arrol kellene szóljon ,hogy a nép által befizetett adót a holdudvaromhoz tartozó magánzsebekbe áramoltatom számolatlanul,az elmult 26 évben a szavazó csak addig volt fontos amig a voksát leadta azután a következő kampányig elfelejtve, ezeket a pályázati dolgokat el kellene felejteni, a becsületesség és a tisztesség mindenkiből kiveszett már, a pézek felesleges szórásának véget kell vetni! Szolgáló képviselőket akik ha a saját és holdudvaruk gazdagításán fáradoznak azonnal felelősségre kell vonni és teljes vagyonelkobzás a családtól és a rokonoktól is!a népnek nagyon elege van a párokból és a politikából a parlamentben kérem nem pártérdekeket kell képviselni hanem nép és nemzeti érdekeket amikor szavaznak valamiről, Az elmúlt 26 év politikusaitól vagy már leszármazottaitól elvenném a felhalmozott vagyont és a nép nevében felelősségre vonnám a nemzet meglopásáért, ezután pedig a következő parlamenbe bekerülő képviselőket nem engedném pártba tömörülni csak is egyéni képviselőként , akiket a ciklus végén vagy közben felelősségre lehet vonni és lecserélni amennyiben a NÉP(Választó körzet) igy szavaz akit képviselt ! Lenne még nagyon sok előadni való gondolatom de most egyenlőre elég

  #187 Hozzászólás

  Pálvölgyi János

  Azt gondolom, hogy ha megnézzük az ország gazdasági teljesítményét, azt látjuk, hogy ha nincsenek a felzárkóztatásra kapott források, akkor a gzdaságunk sorvad (még ma is). Az egy más kérdés, hogy hogyan használjuk fel, de a tény attól még tény. Az is érdekes, hogy az orbáni szabadságharc is akkor hagyott alább, amikor az EU belengette, hogy ha nem kell az EU akkor a fejlesztési források sem kellenek, mindjárt szerényebb lett a harcosságunk. Ma a külkereskedelmet hozzuk fel, hogy milyen sikeresek vagyunk. Az Audi, a Mercedesz és az Opel “külkereskedelmi” forgalmát levonva kiderül, hogy egyáltalán nem olyan fényes ez a történet, Mintha ezek a cégek is az EU-ból jöttek volna. Nézzük meg a prosperáló cégeket (most nem a Mészáros művekre gondolok), mind Eu-s vállalkozások. Szóval, hol vannak itt a hátrányok?

  #202 Hozzászólás

  gyufe

  Én ezidáig csak a hátrányát látom!!! Minden évben kb. 6-szor annyi pénzt visznek ki országunkból, mint amennyit nagy kegyesen és nagy kínok között adnak!!!!! Ehhez társul még az, hogy a 2007-től 2014-ig tartó ciklus pénzlehívási rendszerét, a 2010 előtt hatalmon lévők alakították ki, akik, nehéz eldönteni, vagy mérhetetlen tudatlanságuk, hozzánemértésük, vagy világméretű szélhámosságuk, gazemberségük folytán, egy teljesen alkalmatlan rendszert alakítottak ki!!!!! Most, az új ciklusban már látok változást, de nyilván ez a pár hónap, egy 10 milliós országban még nem okozhatott egetverő változásokat, így az első mondatomat mindenképpen reálisnak tartom!!!!!

  #257 Hozzászólás

  sólyom91

  Én eddig semmi értelmét nem láttam annak, hogy csaltakoztunk az unióhoz, mert a multik kiviszik a magyar emberek pénzét, londonba meg éhbérért dolgoztatják őket. Persze épültek szökökutak meg stadionok uniós pénzből, de munka az nem lett több, esetleg angliába.

  #289 Hozzászólás

  Said

  Ha összeadnánk, hogy hánymilliárd jött eddig az unióból, amit aztán jól elloptak, akkor nem is tudom, hogy most pozitív vagy negatív a mutató…

  #295 Hozzászólás

  Dr.Bsteei Attila

  Zoli! Ugy gondolom hogy te európai gondolkodó vagy! Találkoztunk egyszer Miskolcon.Láttam a CSongor és a tüdért. Ha bármiben tudok segíteni üzenj. Ügyvéd vagyok ,van két Doctori címem. Ujságom is van.Várlak!

  #302 Hozzászólás

  apapapa

  tíz éve dől a lé, miről beszélünk?
  http://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/

  #316 Hozzászólás

  gyufe

  Pisti, most, hogy a multiknak kiharcoltátok a 7 napos munkahetet, ELŐRE a 24 órás munkanapért!!!!!!!!!!

  #334 Hozzászólás

  eniko.harmati

  Nem is igazán értem azokat, akik az eu ellen érvelnek. Pontosan mi is a baj vele? Mi az, amiben az Unió korlátozza az életünket, amivel rosszabbat tesz nekünk például az aktális kormányzatnál? Szerintem erre nincs válasz. Viszont látható, hogy mennyi minden épült abból a pénzből, amit a nyugateurópai országok adnak a felzárkóztatásra. Hogy a kivándorolt sokezer magyarról, aki szintén az eunak köszönheti a boldogulását már ne is beszéljek. Szóval, szerintem érdemes lenne szembesíteni azokat akik az eu ellen vannak, hogy mondják meg pontosan mi is a bajuk, mert nem fogják tudni megfogalmazni.

  #1131 Hozzászólás

  europakavehaz

  Inkább előnyöket, de ez egyelőre nem eléggé jól látható, az emberek nem tudják, hogy mit köszönhetnek az EU-nak.

  #1138 Hozzászólás

  papamaci
  #1142 Hozzászólás

  parolagabor

  Csak a fidesz hívőtagozata meg a mélymagyarok gondolhatják úgy, hogy az uniós tagság nem nyereség. Még a fideszes vezérkar is legbelül pontosan tudja, hogy az uniós tagság fontos, hiszen nem tudnának mit ellopni, ha nem jönne az eurótámogatás. Aki ki akarja vezetni Magyarországot az unióból, az simán hülye.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 21
Hozzászólás: Hazánk uniós tagsága milyen előnyöket és hátrányokat jelentett az elmúlt tíz évben?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">